Eläkeuudistus tuo muutoksia vapaaehtoiseen eläkesäästämiseen vuonna 2017

LähiTapiolan eläkevakuutusasiakkaat voivat myös jatkossa säästää itselleen vapaaehtoista eläkettä verovähennyskelpoisesti.

Tuloverolain muuttuminen sekä vanhoihin vapaaehtoisiin eläkevakuutuksiin liittyvän siirtymäsäännöksen päättyminen vaikuttavat vapaaehtoisen eläkkeen kertymiseen. Jatkossa vapaaehtoista eläkettä kertyy syntymävuoden mukaan määräytyvästä eläkeiästä.

  • Tuloverolaki muuttuu 1.1.2017, sen seurauksena vapaaehtoisen eläkevakuutuksen maksujen verovähennyskelpoisuuden edellytys on, että eläkettä kertyy tuloverolaissa annetusta syntymävuodesta riippuvasta eläkeiästä alkaen.
  • Tuloverolain siirtymäsäännös päättyy 31.12.2016 ja sen seurauksena kaikkien ennen 18.9.2009 alkaneiden henkilöasiakkaiden verovähennyskelpoisten eläkevakuutusten eläkeaika on sidottava 2017 ja sen jälkeen kertyvien maksujen osalta tuloverolaissa annettuihin eläkeikiin.
  • 18.9.2009 tai sen jälkeen tehdyt yrityksien ja henkilöasiakkaiden vapaaehtoisten eläkevakuutusten eläkeajat siirtyvät tuloverolaissa annettuihin syntymävuodesta riippuviin eläkeikiin.

Kun lakiin sidottu työeläkeikä nousee, työeläkkeiden määrät pienenevät ja eliniät pitenevät, on entistäkin tärkeämpää varautua eläkeajan toimeentulon turvaamiseen säästämällä.

Lue myös: Henkilökohtaista taloutta kannattaa suunnitella pitkällä tähtäimellä

Lisätietoja puhelinpalvelustamme

LähiTapiola on kertonut vapaaehtoisen eläkevakuutuksen muutoksista asiakkailleen henkilökohtaisesti joulukuussa. Jos sinulla on kysyttävää aiheeseen liittyen, voit olla yhteydessä puhelinpalveluumme (09) 453 8652.

 

Eläkeuudistus pähkinänkuoressa

Työeläkeikä nousee asteittain, työeläkkeen kertyminen muuttuu ja uusia eläkelajeja tulee käyttöön.

Lisätietoja eläkeuudistuksesta löydät täältä.

Yrittäjä, oletko kärryillä eläkeuudistuksesta?

Teksti: LähiTapiola